אתרי אינטרנט הם חלק בלתי נפרד מהתהליך העסקי המודרני, וכיום רוב העסקים צריכים אתר אינטרנט בשביל לקדם את העסק שלהם. במאמר הקרוב נספק לכם מידע בנושא של פלטפורמות לבניית אתרים ומהי הפלטפורמה המומלצת.
האינטרנט איפשר לאנשים להרחיב את העסק שלהם ולהגיע ללקוחות חדשים באמצעות האונליין. לפני תחילה של בניית אתר אינטרנט חשוב להבין את הפלטפורמות הקיימות כיום בשוק, ולבחור את הפלטפורמה המושלמת עבורכם. פלטפורמות לבניית אתרים מאפשרות לכם לחסוך זמן ואנרגיה על ידי פישוט תהליך בניית האתר, וללא צורך בידע של HTML או CSS (כמובן שאתרים מורכבים תצטרכו לדעת css לתיקון של בעיות שצצות במהלך של בניית אתר).
חמשת הפלטפורמות המובילות לבניית אתרים
1. וורדפרס מערכת התוכן המובילה בעולם
וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר בעולם. זוהי מערכת חינמית המבוססת על קוד פתוח. כיום יש כמעט 60 מיליון אתרים הבנויים בוורדפרס ומספר זה רק הולך וגדל. נכון לעכשיו וורדפרס מפעילה כ-26% מכל אתרי האינטרנט בעולם.
היתרונות העיקריים של וורדפרס:
- מערכת קלה וידידותית למשתמש
- גמישות עיצובית עם תבניות ובילדרים ברמה גבוהה (אלמנטור, כן?)
- עשרות אלפי תוספים משלימים לכל מה שתצטרכו
- אבטחה גבוהה ומירבית
- ידידותי ל-SEO עם 'ה'תוסף לקידום אתרים בגוגל: Yoast SEO
- קהילת מפתחים גדולה הנותנת מענה לכל מה שצריך
לסיכום וורדפרס ללא ספק היא הפלטפורמה המובילה כיום לבניית אתרים, וקשה לנו מאד להאמין שנתון זה הולך להשתנות בקרוב.
2. פלטפורמת וויקס (WIX)
Wix היא חברת פיתוח אתרים ישראלית המפתחת פלטפורמה לבניית אתרים. החברה נוסדה בשנת 2006 ועד סוף 2018 היו לה למעלה מ-200 מיליון משתמשים! עם יותר מ-2 מיליון משתמשים חדשים בחודש. וויקס (Wix) היא אלטרנטיבה של וורדפרס המאפשרת לך ליצור אתרים יפים ורספונסיביים, גם אם אין לכם שום הבנה בקוד HTML ו-CSS. וויקס עובדת כמו אלמנטור – באמצעות תכונות גרירה ושחרור של אלמנטים. ניתן בוויקס לייצר אתר מ-0 בעיצוב משלך, או להשתמש בתבנית מוכנה (מתוך מאגר עצום!) ולהתאים אותה אישית עם תמונות, תוכן וסרטונים שלך.
היתרון הבולט בבניית אתר דרך WIX: זו הקלות שבה ניתן לבנות אתר חדש. כיום בוויקס ניתן לבנות אתר אינטרנטי מ-0 עם הבנה בסיסית ביותר מה שהופך את הפלטפורמה לנגישה במיוחד עבור כל אחד.
החיסרון העיקרי של וויקס: זה הקושי לקדם אותו אורגנית בגוגל. אתר וויקס הוא אתר שיחסית לוורדפרס דורש יותר משאבים וידע בשביל לקדם אותו בגוגל. וגם עם מקדם אתרים מומחה, עדיין לא תגיעו לתוצאות בקידום של אתר בוורדפרס.
לסיכום, פלטפורמת WIX יכולה להתאים לעסקים מתחילים שלא רוצים להשקיע סכום ראשוני בפיתוח אתר בוורדפרס. ללא ספק זו פלטפורה שעושה את העבודה, אך חשוב לקחת בחשבון את החיסרון בקידום אורגני שיכול להשפיע לטווח הארוך.
לייעוץ שיווקי חינם הכולל בדיקת אתר מלאה והכנת תוכנית שיווקית מותאמת אישית לעסק שלכם, השאירו פרטים בטופס 👇 ונחזור אליכם בהקדם!
3. Square Space
Square Space היא פלטפורמה לבניית אתרים המאפשרת בנייה של מגוון אתרי אינטרנט. הפלטפורמה נוצרה ב-2004 על ידי היזם האמריקני ג'ים מק'קלווי ואשתו, ג'ולי מק'קלווי. אפשרי להשתמש ב-Square Space בחינם, אבל הגרסה החינמית מוגבלת מאד בתכונות שלה. תוכנית בתשלום מתחילה ב-$12 לחודש לעסקים קטנים, כאשר המחירים גדלים בהתאם למספר האתרים שאתם רוצים לנהל.
Square Space נותנת שירות ALL IN הכולל גם את מחיר הדומיין והאחסון בחבילה, מה שמקנה לה יתרון על פני פלטפורמות אחרות. הגרסה הבסיסית של Square Space כוללת כמה תכונות שאינן נמצאות בכלים דומים כמו פלטפורמת וורדפרס. אחת מהן לדוגמא זה צוות התמיכה שלהם שזמין 24/7 באמצעות צ'אט חי, טלפון או דואר אלקטרוני.
ספריית התבניות Square Space מציעה מגוון רחב של עיצובים שמשתמשים יכולים להשתמש בהם כדי לבנות את האתר שלהם מאפס. התבניות מתעדכנות כל הזמן כך שתמיד יש עיצובים חדשים לבחירה. בנוסף, יש להם גם מבחר נרחב של תוספים שניתן להשתמש בהם כדי להוסיף תכונות כגון מפות גוגל, טפסי יצירת קשר, שילובי מדיה חברתית ועוד.
לסיכום, Square Space הוא אחד מבוני האתרים הפופולריים ביותר בשוק, מכיוון שהוא מציע את כל הכלים הדרושים ליצירת אתרים מעולים ללא מיומנויות קידוד או עיצוב מסובכות. שימו ???? כי המערכת לבניית אתרים Square Space עדיין לא מותאמת באופן מלא לעברית כמו שאר המערכות, ולכן כדאי לקחת את זה בחשבון לפני בחירת פלטפורה לבניית אתר.
פלטפורמות לבניית אתרי סחר בלבד
4. שופיפיי (Shopify)
Shopify היא חברת מסחר אלקטרוני המציעה פלטפורמה לבניית חנות וירטואלית. חברת שופיפיי (Shopify) נוסדה בשנת 2004 על ידי טוביאס לוטקה, דניאל וייננד וסקוט לייק והמטה שלה נמצא באוטווה, קנדה.
כיום ניתן למצוא בשופיפיי למעלה מ-600,000 חנויות מקוונות פעילות, ומדי שנה נמכרות דרכה סחורות במעל 15 מיליארד דולר! היתרון של Shopify זה הקלות שניתן להקים אתר חנות דרך הפלטפורמה.
אך עם זאת חשוב לשים לב גם לחסרונות של המערכת:
- תשלום דמי ניהול – כל חודש תצטרכו לשלם לשופיפיי תשלום של דמי ניהול על החנות. תשלום זה יכול להתחיל מעשרות שקלים ויכול להגיע גם למאות שקלים לחנויות עם מחזורים גבוהים.
- אפליקציות בעלויות גבוהות – כמו שיש בוורדפרס פלאגינים שונים אם רוצים לבצע דברים שלא קיימים במערכת, כך גם בשופיפיי יש אפליקציות שנותנות מענה למגוון רחב של דברים. למרות זאת המחירים של האפליקציות בשופיפיי יכולים להיות גבוהים משמעות מהפלאכינים בוורדפרס.
- לא מותאמת 100% לעברית – Shopify לא מותאמת 100% לעברית ושימוש במערכת לאתר ישראלי יכולה להוות בעיה רצינית.
לסיכום, שופיפי היא ללא ספק פלטפורמה ראויה לבניית אתרי חנות, אם כי עדיין קיימים בה חסרונות בולטים בעיקר לאתרים בעברית. המערכת יכולה להתאים אם אתם עושים דרופשיפינג בחו"ל, אבל פחות לאתרים ישראליים שמוכרים מוצרים בארץ וצריכים תמיכה מלאה בעברית.
5. מג'נטו (Magento)
מג'נטו היא פלטפורמה ישראלית למסחר אלקטרוני מהנפוצות בעולם. Magento הוקמה בשנת 2007 וכיום יש לפלטפורמה כ-1.5 מיליון חנויות פעילות – ומספר זה הולך וגדל עם הזמן. מג'נטו מעסיקה יותר מ-260,000 משרות ומשמשת מותגי על עולמיים כמו: ABC Carpet & Home, Urban Outfitters ו-Whole Foods Market.
Magento היא פלטפורמה המספקת פלטפורמה גמישה לבנייה, ניהול והרחבה של עסקים ביעילות. היקף היישום נע בין ארגונים קטנים לגדולים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור מגוון מודלים עסקיים. למג'נטו כמו לוורדפרס יש מגוון רחב של תוספים המרחיבים את יכולות המערכת.
לסיכום, מג'נטו היא ללא ספק אחת מהפלטפורמות האיכותיות כיום לבניית אתרים אם כי העלויות שלה יכולות להיות גבוהות לעסקים קטנים – בינוניים. כיום זו מערכת שמשרתת בעיקר עסקים גדולים עם אלפי מוצרים בחנות.
לסיכום כלים לבניית אתרים
כיום יש מגוון רחב של פלטפורמות לבניית אתרים, חלקם מתאימות לכל סוגי האתרים כולל אתרי תדמית וחלקם (שופיפיי ומג'נטו) מתאימות עבור חנויות אונליין בלבד. סקרנו עבורכם את חמשת הפלטפורמות המובילות כיום לבניית אתרי אינטרנט – והבאנו את הדגשים העיקריים ואת הנקודות שחשוב לדעת על כל פלטפורמה.
עדיין מתלבטים? תמיד תוכלו לפנות אלינו שנבנה עבורכם את האתר!
תגובה אחת
ניסיתי בעבר את Shopify אך המערכת ניהול שלהם פחות נוחה לי באופן אישי וגם לא הצלחתי לחבר אותה ישירות לקופת העסק שלי שזה יצר לי לא מעט בעיות